fredag 18 oktober 2013

Grekisk kyckling i pita

Hittade detta recept och bestämde mig för att testa den med lite modifikationer.

Ingredienser

  • 1 gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 450 gram kycklinglår
  • 8 champinjoner
  • 1,5 tsk citronpeppar
  • 0,5 tsk oregano, torkad
  • 0,25 tsk mald kryddpeppar
  • 4 st pitabröd
  • 1,25 dl naturell yoghurt
  • 1 skivad tomat
  • 2,5 dl gurka i bitar
  • 1 strimlad röd paprika

Tillagning

Blanda i en skål kycklingen tillsammans med löken och vitlöken samt kryddorna. Blanda runt så allt täcks. Häll ned i grytan.


Sätt på locket och tillaga på Low i 4-6 timmar

Värm pitabröden enligt instruktionen på paketet. Medan de värms, plocka upp kycklingen ur grytan och lägg på skärbrädan och flisa kycklingen med två gafflar tills allt är flisat. Eller skär den i strimlor om du föredrar det.

För servering, rör ner yoghurten i lökmixen som är kvar i grytan.

Skeda upp kycklingen i pitabröden och för över lökmixen med en hålad slev och toppa med grönsakerna.

Mitt omdöme

Den blev gott. Lite väl stark smak av citronpeppar men annars helt okej.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar